A klubbunk 2015 Júniusában   alakult meg Liliom Barbara vezetésével es pár lelkes agility rajongóval. Barbara több évig versenyzett Ausztráliában Rick és Pippa nevű  Belga Juhász kutyájával. Ott ismerte meg az agility alapjait . Mára már több A3-as kutyával versenyzik és a tagok között is szép számban találhatók A1-A3-as kutyák.
Az első évben kezdtük bőviteni az akadályokat es elkezdtük a kutyáink képzését.  Az akadálypálya mára teljes, többségük aluminium és nagyon biztonságos. A képzéseket kis csoportokban tartjuk hetköznap este es hetvegen is . A pálya szegeden csendes környezetben található parkolási lehetőséggel.

Az agility sport tökéletes választás azokank akik szeretnek a kutyájuk felesleges energiáit hatékonyan levezetni. Az agility edzések kiválóan lefárasztanak minden kutyust szellemileg és fizikailag egyaránt.

Kutyaiskolánkon a kezdetektől oktatjuk az agility sportot mind azoknak a gazdiknak, akik egy közös szabadidős tevékenységet szeretnének végezni kutyájukkal, mind azoknak az agility versenyzőknek, akik komoly célokat tűztek ki ebben a sportban.Az agility oktatásokon bármilyen korú, fajtájú és méretű kutyával részt lehet venni.

Tudnivalók a csoportokról:

Kezdő agility oktatás: olyan kutyák jelentkezését várjuk, akik még sosem agilityztek, vagy csak néhány alkalommal, illetve az akadályok ismeretében még hiányosságaik vannak. Ebben a csoportban megtanítjuk a kutyáknak egyenként az összes agility akadályt, és megtanuljuk a felvezetés alapvető elemeit néhány akadályos kombinációkon.

Középhaladó edzés: azoknak a párosoknak (kutya+gazdi) ajánljuk, akik az akadályokat külön-külön már jól ismerik, és négy-öt akadályos kombinációkat magabiztosan leküzdenek.

Haladó edzés: Ide azokat a párosokat várjuk, akik a középhaladó csoportban gyakorolt feladatokat már jól tudják, illetve legalább A1-es osztályban versenyeznek.


Érdeklődés és jelentkezés: szegediagilityklub@gmail.com